Ontdekken, ontwerpen, bouwen

Bouwman & Bouwman, de leukste doe- en bouwsite voor kinderen

In opdracht van het Nederlands Architectuur instituut (NAi) ontwikkelden wij een website specifiek voor kinderen (zie B&B). De website daagt kinderen uit om off-line creatief te zijn. Op de site kunnen kinderen op drie manieren zelf meedoen met Bouwman & Bouwman. Ten eerste kunnen ze bijzondere dingen in hun omgeving ontdekken, door goed om zich heen te kijken. Daarnaast kunnen ze supermooie of stoere dingen ontwerpen. Ten slotte kunnen kinderen die echt iets willen maken, kiezen voor bouwen.

Studio Wonderdag (met Jelena Peeters) verzorgde in samenwerking met Ferry Piekart en Johan van Driel (beide concept en tekst) alle items op de website. Toegepast is fotografie, illustratie en video om het concept op aantrekkelijke en toegankelijke wijze te presenteren. Hieronder een korte impressie of bekijk alle items op www.bouwmanenbouwman.nl.

content Bouwman & Bouwman website

De praatflat

In het Nederlands architectuurinstituut in Rotterdam liggen in een groot archief duizenden tekeningen en modellen van gebouwen. Allemaal ideeën en ontwerpen van wereldberoemde architecten. Wanneer je in dat archief goed zoekt, kom je soms heel verrassende dingen tegen. Dingen die je zelf ook kunt maken!

Kasteel voor je hond

Wat is een huisdier zonder eigen huis? Jouw hond verdient natuurlijk meer dan zomaar een huis… hij verdient een kasteel!

content Bouwman & Bouwman website

Bouw een lichtjesstad

Midden in de nacht zie je buiten helemaal geen gebouwen… je ziet alleen maar lichtjes! Lichtjes achter ramen en deuren, lichtjes in lantarenpalen, lichtjes in auto’s…

lichtjesstad Bouwman & Bouwman website
Bouwman & Bouwman website

Gezichten overal

Als je goed om je heen kijkt, zie je overal gezichten. Ik hoor je denken: ‘Ja natuurlijk, want bijna overal zijn mensen’. Maar het gaat nu even niet om gezichten van mensen… het gaat om gezichten op huizen, in straten, op gebouwen, en zelfs op bomen!

content Bouwman & Bouwman website
content Bouwman & Bouwman website

Groentestad

Een salade zit altijd maar door elkaar gehusseld in een schaal. Saai. Zet groenten wat leuker op tafel … bouw een groentestad!

content Bouwman & Bouwman website

Teksten Bouwman & Bouwman items door Ferry Piekart